Η Εκκλησία μας


Το όραμα μας είναι να αγαπήσουμε το Θεό με όλο μας το είναι και τους άλλους όπως ο Θεός τους αγάπησε (Ματθαίος 22:37-39, Ιωάννης 13:34-35). Το όραμα μας συνοψίζεται σε δύο φράσεις: ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ-ΑΓΑΠΗ=ΤΙΠΟΤΑ. Δηλαδή, οτιδήποτε δεν μας οδηγεί στο να αγαπάμε περισσότερο τον Χριστό είναι ένα τίποτα. Από την άλλη πλευρά, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ+ΑΓΑΠΗ=ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Ποθούμε να συμπεριφερόμαστε στους άλλους σύμφωνα με τον Χρυσό Κανόνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού «΄Ολα όσα θέλετε να σας κάνουν οι άλλοι άνθρωποι, αυτά να τους κάνετε κι εσείς· σ’ αυτό συνοψίζονται ο νόμος και οι προφήτες»» (Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον 7:12)

Οραματιζόμαστε να αποτελέσουμε μία εκκλησία που θα αγαπήσει, δει, προσκαλέσει, προκαλέσει, αποδεχτεί και αγγίξει τους ανθρώπους όπως ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός. Eπιθυμούμε να αποτελούμε μια κοινότητα στην οποία όλοι θα νιώθουν ευπρόσδεκτοι ανεξαρτήτως φύλου, γένους, οικονομικής επιφάνειας, κοινωνικής θέσης και καταγωγής. Ποθούμε να πράττουμε τα πάντα με αυθεντικότητα, εντιμότητα, τιμιότητα και ακεραιότητα.

Οι διακονίες μας περιστρέφονται γύρω από τις ζωές των ανθρώπων. Ο Χριστός πέθανε για να σώσει αμαρτωλούς, όχι δόγματα, θρησκείες, προγράμματα, κτίρια και παραδόσεις. Θέλουμε να υπηρετήσουμε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά, σωματικά, ψυχολογικά και πνευματικά προβλήματα. Επιθυμούμε να γίνουμε σκεύη μέσα από το οποία ο Ιησούς Χριστός θα αγγίζει τις καρδιές των ανθρώπων και θα αλλάζει τις ζωές τους ευωδιάζοντας την καθημερινή τους πορεία.

Επιθυμούμε να είμαστε ειλικρινείς και γνήσιοι τόσο με τον Θεό όσο και με τους ανθρώπους.Πρόθεση μας είναι να προσφέρουμε πραγματικές απαντήσεις στις όποιες πνευματικές ερωτήσεις και αναζητήσεις των ανθρώπων.

Η προτεραιότητα μας είναι η υποστήριξη, ενδυνάμωση και ένωση οικογενειών, διότι η οικογένεια αποτελεί την ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και κάθε τοπικής εκκλησίας μας σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού.

Η αποστολή μας είναι να δοξάσουμε τον Θεό μέσα από ό,τι κάνουμε και να οδηγήσουμε τους ανθρώπους σε μία προσωπική σχέση με τον δημιουργό τους, η οποία θα νοηματοδοτήσει την ζωή τους.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣ. Σκοπός μας είναι πρωτίστως να δείξουμε σε όλους πως έχουμε χάσει τον δρόμο μας και μόνο μέσω του Χριστού μπορούν πραγματικά να συγχωρηθούν οι αμαρτίες μας. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίσει και να καλύψει καλύτερα τις πιο μύχιες επιθυμίες και ανάγκες των ψυχών μας από τον δημιουργό μας. Ο ιερός Αυγουστίνος είπε πολύ σωστά πως οι καρδιές μας ποτέ δεν θα βρουν ανάπαυση και πραγματική ευτυχία, χαρά, και ειρήνη μακριά από τον Θεό. Για αυτό και βοηθούμε τους ανθρώπους να γνωρίσουν τον Χριστό καλύτερα, επειδή μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον Χριστό, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίσουμε κάτι καλύτερο από τον Χριστό.

Για όσους έχουν μία γνήσια σχέση με τον Θεό οραματιζόμαστε η εκκλησία μας να συντελέσει αποφασιστικά στην πνευματική τους ανάπτυξη. Συμβουλεύουμε και διδάσκουμε κάθε άνθρωπο με όλη τη σοφία που μας δίνει ο Θεός, για να τους βοηθήσουμε όλους να γίνουν τέλειοι, σύμφωνα με το πρότυπο του Ιησού Χριστού (Κολοσσαείς 1:28).

Οραματιζόμαστε τα μέλη της εκκλησίας μας να έχουνε μία βαθιά και ακόρεστη επιθυμία να ελκύσουν άλλους στο πρόσωπο του Χριστού και να αποτελέσουν άξιους πρεσβευτές Του, το φως και το αλάτι του κόσμου στην προσωπική τους ζωή, στη δουλειά και στη γειτονιά τους.