Φιλανθρωπική δραστηριότητα

Η τοπική μας εκκλησία στηρίζει ευπαθείς ομάδες όπως φτωχοί, χήρες και ορφανά, ηλικιωμένοι και μετανάστες, κέντρα απεξάρτησης, κέντρα παροχής τροφής, διανέμει ρούχα και άλλα είδη σε όσους τα έχουν ανάγκη, συμμετέχει στο περιβαντολλογικό πρόγραμμα «Καθαρή Πόλη», στηρίζει διακονίες που ασχολούνται με το trafficking και διοργανώνει διάφορες μουσικές εκδηλώσεις.

Σε σταθερή βάση η εκκλησία μας μαζεύει είτε καινούρια είτε μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση παπούτσια, ρούχα (τόσο χειμερινά όσο και καλοκαιρινά για άντρες, γυναίκες και παιδιά), είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και φαγητά μακράς διαρκείας που δίνει σε όσους τα έχουνε ανάγκη. Επίσης, παρέχει τρόφιμα και άλλες πρακτικές βοήθειες σε όσους το έχουν ανάγκη. Για παράδειγμα μοιράζει δωρεάν ημερολόγια με όλες τις χρηστικές πληροφορίες (π.χ. όλες τις γιορτές και αργίες) σε όσους δεν μπορούν να τα προμηθευτούν.

Η χορωδία της εκκλησίας μας επί σειρά ετών είχε σημαντικό ρόλο στη λατρευτική ζωή της εκκλησίας μας με ρεπερτόριο κλασσικό αλλά και σύγχρονο δίνοντας δόξα στο Θεό και οδηγώντας σε κατάνυξη τους πιστούς. Τα τελευταία χρόνια η χορωδία είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο κοινωνικό της έργο επισκεπτόμενοι με μέλη της εκκλησίας τοπικούς οίκους ευγηρίας, δίνοντας παρηγοριά, στήριξη και αγάπη μέσω της μουσικής, της παρέας και της δωρεάς χρηστικών δώρων.

Την τελευταία διετία μία νεανική χορωδία έχει δημιουργηθεί και πραγματοποιεί Χριστουγεννιάτικες συναυλίες.