ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ (Φεβρουάριος 2020)

Το ανθρώπινο σώμα αποτελεί μία καταπληκτική δημιουργία που απαρτίζεται από τρισεκατομμύρια κύτταρα και ακυτταρικά στοιχεία, ιστούς, όργανα και συστήματα. Στην εσπερίδα ο Δρ. Θεόφιλος Σαχινίδης, εξήγησε με απλά και κατανοητά λόγια πώς κάθε σύστημα του ανθρώπου λειτουργεί και συνδέεται με τα θαυμάσια του Θεού, φανερώνοντας το δικό Του μεγαλείο. Παράλληλα, μιλήσαμε για το πώς καλούμαστε με βάση την Αγία Γραφή να προσεγγίζουμε, μεταχειριζόμαστε και προστατεύουμε το σώμα μας που αποτελεί και ναό του Αγίου Πνεύματος, καθώς και πόσο πρέπει να ασχολούμαστε με αυτό.

Το μεγαλείο του Θεού στη δημιουργία του ανθρώπου - Δρ. Θεόφιλος Σαχινίδης, Ειδικός Παθολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Η σημασία του σώματος μας για τον Θεό - Αιδ. Τάσος Μαρκουλιδάκης, Ποιμένας της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας της Νίκαιας

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ (Νοέμβριος 2019)

Στην εσπερίδα εξετάσαμε πώς καλούμαστε να προσεγγίσουμε, αντιμετωπίσουμε και ξεπεράσουμε την απογοήτευση μας, σε μία εποχή που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι. έχουν δηλαδή δυσάρεστα συναισθήματα ματαίωσης λόγω μη ικανοποίησης ή πραγματοποίησης όλων όσων προσδοκούν και επιθυμούν.

Οι αιτίες και συνέπειες της απογοήτευσης - Ειρήνη Χατζηγιάννη, Κοινωνικός Λειτουργός, Θεραπεύτρια Οικογένειας

Η Χριστιανική προσέγγιση και αντιμετώπιση της απογοήτευσης - Αιδ. Παναγιώτης Κανταρτζής Ποιμένας της Α'Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αθηνών

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (Μάρτιος 2018)

Στην ημερίδα αυτή αναλύσαμε τη σημασία των θεοτήτων στην Αρχαία Ελλάδα, τη διαφορά νεοπλατωνικών με πλατωνικούς ως προς το υπέρτατο αγαθό, την ουσία της κάθαρσης, ενώ έγινε και ιδιαίτερη αναφορά στην ηθική του θεάτρου, καθώς η πίστη και η ηθική αποτελούσαν βασικά συστατικά της αρχαίας Ελληνικής τραγωδίας. Παράλληλα, αναλύθηκε ο τρόπος που χρησιμοποιεί ο Απόστολος Παύλος αρχαίους Έλληνες συγγραφείς τόσο στις επιστολές του, όσο και στον Άρειο Πάγο (Πράξεις 17).

Η πολιτισμική μας ταυτότητα και η Αρχαία Ελλάδα - Δημήτρης Κοντοδήμος, Σκηνοθέτης και Ηθοποιός

Το Ευαγγέλιο και η Αρχαία Ελλάδα - Δημήτρης Μπούκης, Ποιμένας Νεολαίας της ΚΕΝ, Ιστορικός

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ: «Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ» (Νοέμβριος 2017)

Ο πόνος μπορεί να επηρεάσει σημαντική τη ζωή μας σε σωματικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο. Παράλληλα, ο πόνος μπορεί να μας εμποδίσει από το να ζήσουμε την Χριστιανική ζωή όπως μας καλεί ο Θεός, αλλά και από το να απασχοληθούμε με πράγματα που μας ευχαριστούν ή χρειάζεται να κάνουμε. Ο πόνος μπορεί να οδηγήσει κάποιον στην απομόνωση, επειδή οι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν πώς αισθάνεται ή επειδή αισθάνεται προσωπικά αδύναμος ή και ανίκανος να διαχειριστεί τον πόνο.

Με την σύντομη αυτή ημερίδα, επιχειρήσαμε να προσφέρουμε πρακτικές και βιβλικές απαντήσεις στο πάντοτε επίκαιρο θέμα του πόνου, αξιοποιώντας τόσο την γενική αποκάλυψη (π.χ. ψυχολογία και ιατρική), όσο και την ειδική αποκάλυψη (Αγία Γραφή) που ο Θεός μας έχει χαρίσει.

Η αντιμετώπιση του ψυχικού πόνου - Βirgit Lewer,Κοινωνική Λειτουργός,Ψυχοδραματίστρια

Η αντιμετώπιση του σωματικού πόνου - Θεόφιλος Σαχινίδης, Ειδικός Παθολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Χριστιανική προσέγγιση του πόνου - Τάσος Μαρκουλιδάκης, Ποιμένας της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας της Νίκαιας