Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Θα καλυφτούν οι ανάγκες μας;

E-mail Εκτύπωση

Ο Θεός δεν υπόσχεται να καλύψει κάθε μας επιθυμία. Επιθυμία είναι η αίσθηση κάποιας έλλειψης και η επιθυμία ικανοποίησης της. Ο Θεός όμως δηλώνει στην Αγία Γραφή ότι Εάν Τον εμπιστευτούμε, Εκείνος θα καλύψει τις ανάγκες μας.

Τα επόμενα εδάφια δηλώνουν ακριβώς την παραπάνω αλήθεια:

  • «31 Μη μεριμνήσετε, λοιπόν, λέγοντας: Τι να φάμε ή τι να πιούμε ή τι να ντυθούμε;32 Δεδομένου ότι, όλα αυτά τα ζητούν οι Εθνικοί· επειδή, ο ουράνιος Πατέρας σας ξέρει ότι έχετε ανάγκη απ' όλα αυτά.33 Αλλά, ζητάτε πρώτα τη βασιλεία τού Θεού, και τη δικαιοσύνη του· και όλα αυτά θα σας προστεθούν. 34 Μη μεριμνήσετε, λοιπόν, για την αύριο· επειδή, η αύριο θα μεριμνήσει για τα δικά της· αρκετό είναι στην ημέρα το κακό της». (Ματθαίος 6:31-34)
  • «Πλούσιοι σε φτώχεια ξέπεσαν και πείνασαν· όμως αυτοί που αναζητούν τον Κύριο κανένα δε θα στερηθούν απ’ όλα τ’ αγαθά.»-Ψαλμός 34:10.
  • 25 Νιος ήμουνα και γέρασα αλλά δεν είδα δίκαιο εγκαταλειμμένο· κι ούτε είδα τα παιδιά του να ζητιανεύουν το ψωμί. (Ψαλμός 37:25)
  • 11 ήλιος και ασπίδα είναι ο Κύριος ο Θεός· χάρη και δόξα θα δώσει ο Κύριος· δεν θα στερήσει από κανένα αγαθό αυτούς που περπατούν με ακακία. (Ψαλμός 84:11)
  • «Άσε στον Κύριο τις έγνοιες σου κι αυτός θα σε φροντίσει· δε θα επιτρέψει στον αιώνα να κλονιστεί ο ευσεβής». (Ψαλμός 55:22)

Ο Θεός θα μας δώσει ότι χρειαζόμαστε προκειμένου να κάνουμε το θέλημα Του και να αναζητήσουμε την δικαιοσύνη Του. Για αυτό και δεν μας τρομοκρατεί το Grexit ή οποιαδήποτε άλλη οικονομική αναταραχή, επειδή ο Θεός είναι μαζί μας και όταν ο Θεός είναι μαζί μας κανείς και τίποτα δεν μπορεί να είναι εναντίον μας (Ρωμαίους 8:31). Ο Θεός έχει υποσχεθεί να μας δώσει όλα όσα είναι απαραίτητα για τη ζωή και την ευσεβή διαγωγή μας.

Η μεγαλύτερη οικονομική εγγύηση και ασφάλεια που έχουμε δεν είναι η εργατικότητα ή προνοητικότητα μας, οι αποταμιεύσεις ή το νόμισμα, αλλά η υπόσχεση του Θεού να καλύψει τις βασικές μας ανάγκες ανεξαρτήτως οικονομικών αναταράξεων. Ο Χριστός δίδαξε, «είναι πιο εύκολο να εξαφανιστεί ο ουρανός και η γη, παρά να μείνει απραγματοποίητος κι ο πιο ασήμαντος λόγος του νόμου» (Λουκάς 16:17).

Ο Θεός δεν θα σου δώσει ότι θες, αλλά θα σου δώσει ότι χρειάζεσαι, τα πάντα για τη ζωή και την ευσέβεια σου, θα σου δώσει ό,τι χρειάζεσαι για να εκπληρώνεις την μεγάλη εντολή και την μεγάλη αποστολή. Ο Θεός θα μας δώσει αυτό που και εμείς θα ζητούσαμε για τον εαυτό μας, εάν είχαμε τέλεια σοφία.