Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Πιστοί στα λίγα και στα πολλά

E-mail Εκτύπωση

Μπορεί να ήμαστε πλούσιοι στα μάτια των ανθρώπων και φτωχοί στα μάτια του Θεού και φτωχοί στα μάτια των ανθρώπων, αλλά πολύ πλούσιοι στα μάτια του Θεού. Πλούσιος είναι κάποιος στα μάτια του Θεού όταν έχει πολλά καλά έργα επειδή αγαπάει τον Χριστό. Πλούσιος στα μάτια του Θεού δεν είναι κάποιος επειδή έχει πολλά χρήματα, αλλά όποιος αγαπάει τον Θεό, μέσω της αγάπης προς τον πλησίον.

Ο Απόστολος Παύλος γράφει στον Τιμόθεο «17 Στους πλουσίους αυτού εδώ του κόσμου να παραγγέλλεις να μην υπερηφανεύονται ούτε να στηρίζουν τις ελπίδες τους σε κάτι αβέβαιο όπως ο πλούτος, αλλά στο Θεό τον αληθινό, που μας τα δίνει όλα πλουσιοπάροχα, για να τα απολαμβάνουμε 18 Να τους παραγγέλλεις να κάνουν το καλό, να γίνονται πλούσιοι σε καλά έργα, να είναι πρόθυμοι να δίνουν και να μοιράζονται με τους άλλους ό,τι έχουν.19 ΄Ετσι θ’ αποταμιεύουν το θησαυρό τους και θα βάζουν ένα καλό θεμέλιο για το μέλλον, για να αποκτήσουν την αιώνια ζωή». (A΄Τιμ.6:19).

Aγαπάμε τους ανθρώπους και χρησιμοποιούμε τα πράγματα, ή όπως οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούμε τους ανθρώπους και αγαπούμε τα χρήματα; Νιώθεις ότι είναι καλύτερο να δίνεις παρά να παίρνεις όπως δίδαξε ο Ιησούς (Πράξεις 20:35); Πόσο εύκολα μοιράζεσαι, δίνεις και χαρίζεις τα χρήματα σου; Τίποτε που δεν έχεις χαρίσει δεν θα είναι ποτέ πραγματικά δικό σου δίδαξε ο C.S.Lewis.

Πότε επενδύω στην αιωνιότητα; Όταν επενδύω στην αιώνια βασιλεία του Θεού.

Μία μέρα ΟΛΟΙ θα λογοδοτήσουμε στον Θεό αναφορικά με το πώς διαχειριστήκαμε όσα μας χάρισε. Ο Απόστολος Παύλος διδάσκει ότι και οι πιστοί θα κριθούν. Διαβάζουμε στην Β΄Επιστολή προς Κορινθίους «9 Γι’ αυτό κι αγωνιζόμαστε με ζήλο, για να είμαστε ευάρεστοι στο Θεό είτε μένοντας στο σώμα είτε βγαίνοντας απ’ αυτό.10 Γιατί όλοι μας πρέπει να παρουσιαστούμε μπροστά στο βήμα του Χριστού, για να πάρει καθένας την αμοιβή του ανάλογα με τα όσα καλά ή κακά έπραξε σ’ αυτή τη ζωή» (Β΄Κορ.5:9-10)

Κανείς δεν ζει για πάντα. Μία μέρα θα δώσεις λογαριασμό για όσα ο Θεός επέτρεψε να διαχειριστείς. Ο Θεός λέει ότι θα δώσουμε λογαριασμό για το τι κάναμε με το μυαλό, την υγεία, τα αγαθά, την ελευθερία, τα χρήματα, τον χρόνο, τα χρόνια, την οικογένεια που μας έδωσε.

Ο Θεός δεν μας δημιουργεί για να ζούμε για τον εαυτό μας.

Εάν είμαι πιστός με τα λίγα, ο Θεός μπορεί να με εμπιστευτεί με περισσότερα. Στον Λουκά 16:10 διαβάζουμε «Οποιος είναι αξιόπιστος στα λίγα, είναι αξιόπιστος και στα πολλά· κι όποιος είναι άδικος στα λίγα, είναι άδικος και στα πολλά».

Δεν έχει σημασία αν έχουμε λίγα ή πολλά. Σημασία έχει τι κάνουμε και αν ο Θεός μπορεί να μας εμπιστευτεί με περισσότερα και αν χρησιμοποιείς τον χρόνο και χρήματα σου με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε ο Θεός να μπορεί να σου δώσει περισσότερα, επειδή είσαι αξιόπιστος;

Εάν έχεις λίγο ταλέντο ή ένα χάρισμα που θεωρείς ότι είναι μικρό και ασήμαντο, ο Θεός θα το αυξήσει και βελτιώσει. Αν έχεις λίγη επιρροή, αλλά το χρησιμοποιείς για τον Θεό, ο Θεός θα αυξήσει την επιρροή σου. Αν έχεις λίγα χρήματα και τα χρησιμοποιείς για τον Θεό, ο Θεός θα σε ευλογήσει πολλές φορές με υλικά αγαθά και με κάλυψη των βασικών σου αναγκών και άλλες φορές με μεγαλύτερη πνευματική επιρροή και δύναμη.