Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Η ιστορία του μεγάλου αναμορφωτή Μαρτίνου Λούθηρου

E-mail Εκτύπωση

Ο Μαρτίνος Λούθηρος ήταν μία προσωπικότητα που ο Θεός χρησιμοποίησε προκειμένου να αλλάξει τον ρου της ανθρώπινης ιστορίας και της Χριστιανικής θρησκείας. Ηταν Γερμανός ιερέας, μοναχός, καθηγητής, θεολόγος και ηγέτης της εκκλησιαστικής μεταρρύθμισης του 16ου αιώνα στη Γερμανία και θεμελιωτής των Χριστιανικών δογμάτων και πρακτικών του Προτεσταντισμού.

Περισσότερα...
 

Σε ποιες χώρες ζουν οι θρησκευόμενοι και πού οι άθεοι;

E-mail Εκτύπωση

Πάνω από το 60% των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη αυτοπροσδιορίζονται ως θρησκευόμενοι, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που έγινε από την διεθνή δημοσκοπική εταιρία, WIN/Gallup International.Εξήντα τρεις χιλιάδες άνθρωποι από 65 χώρες αποκάλυψαν τα πιστεύω τους στους δημοσκόπους.

Περισσότερα...
 

O αξιόπιστος και ανάλλαχτος Θεός

E-mail Εκτύπωση

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής μας νιώθουμε ότι οι άλλοι μας απογοητεύουν, με αποτέλεσμα να νιώθουμε ότι κανείς δεν μας καταλαβαίνει πραγματικά. Η Αγία Γραφή ξεκάθαρα διδάσκει ότι ο Θεός, ο Δημιουργός και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός, μας καταλαβαίνει απόλυτα κάθε ώρα και στιγμή. Διαβάζουμε στην επιστολή προς Εβραίους «17 ΄Επρεπε λοιπόν να γίνει σε όλα όμοιος με τ’ αδέρφια του, ώστε να είναι σπλαχνικός και πιστός αρχιερέας στην υπηρεσία του Θεού, ώστε να συγχωρηθούν οι αμαρτίες του λαού.18 ΄Ετσι, επειδή ο ίδιος υπέφερε και δοκιμάστηκε, μπορεί τώρα να βοηθήσει αυτούς που δοκιμάζονται» (Εβραίους 2:17-18). «Ο Χριστός, κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής του, με δυνατές κραυγές και δάκρυα απηύθηνε προσευχές και ικεσίες στο Θεό, που μπορούσε να τον σώσει από το θάνατο. Και εισακούστηκε από το Θεό για την ευλάβειά του» (Eβραίους 5:7).

Περισσότερα...