Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Ο σιωπηλός Σωτήρας

E-mail Εκτύπωση

Ο Ιησούς Χριστός όταν τον συνέλαβαν προκειμένου να τον εξοντώσουν, δεν αντέδρασε. Όταν τον λοιδορούσαν , δεν ανταπέδωσε τις ύβρεις. Όταν τον κατηγορούσαν, πολλές φορές παρέμεινε σιωπηλός. Στον Ησαϊα 53:7 διαβάζουμε «7 Βασανιζόταν κι όμως ταπεινά υπέμενε, χωρίς παράπονο κανένα. Σαν πρόβατο που τ’ οδηγούνε στη σφαγή, καθώς το αρνί που στέκεται άφωνο μπροστά σ’ αυτόν που το κουρεύει, ποτέ του δεν παραπονέθηκε».

Περισσότερα...
 

Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων

E-mail Εκτύπωση

Το νόημα των Χριστουγέννων χάνεται μέσα στην κα­ταναλωτική μανία που κυριεύει τον σύγχρονο άν­θρωπο. Καταλαβαίνουμε ότι έρχονται τα Χριστούγεννα από τις βιτρίνες των καταστημάτων, τους στολισμούς στους δρόμους και τις διαφημίσεις παιχνιδιών στην τη­λεόραση. Είναι πραγματικά πολύ όμορφοι οι φαντα­σμαγορικοί στολισμοί, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα στολισμένα μπαλκόνια. Όμως Χριστούγεννα δεν ση­μαίνει αγορές, στολισμοί, δώρα, ρεβεγιόν και διασκε­δάσεις.

Περισσότερα...
 

Ο Αληθινός Θησαυρός της Εκκλησίας του Χριστού

E-mail Εκτύπωση

Στην 62η από τις 95 θέσεις που ο Λούθηρος θυροκόλλησε στην εκκλησία του Ανακτόρου (Schlosskirche) στη Βιττεμβέργη, στις 31 Οκτωβρίου του 1517, ξεκινώντας έτσι τη Μεταρρύθμιση διαβάζουμε: Ο αληθινός θησαυρός της Εκκλησίας είναι το Άγιο Ευαγγέλιο της δόξας και της χάρης του Θεού. Ο θησαυρός της εκκλησίας μας και κάθε εκκλησίας είναι το ευαγγέλιο του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Περισσότερα...