Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία
Νίκαιας
 
 

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Μουσικές εκδηλώσεις

E-mail Εκτύπωση

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

2010

Το Πάσχα του 2010 η χορωδία της εκκλησίας μας διοργάνωσε συναυλία με γνωστούς και αγαπητούς πασχαλινούς ύμνους υπό την διεύθυνση της Έβελυν Μιναρετζή.

Τα Χριστούγεννα του 2010 διοργανώθηκε συναυλία με έργα των W.A.Mozart, F.Z. Haydn, Η.Τ. Smart κ.α. Συμμετείχε οργανικό και φωνητικό σύνολο. Στο πιάνο ήταν η Βίκη Μανουσαρίδου, στο βιολί ο Γιάννης Αιγυπτιάδης και στη βιόλα ο  Αντώνης Μανιάς. Στο φωνητικό σύνολο συμμετείχαν στην Α΄ Φωνή οι Έρση Αντωνιάδου και Μαίρη Αιγυπτιάδου και στην Β΄ Φωνή οι Ευτυχία Κιουπούρογλου και Ρουθ Φινκ. Την εισήγηση του προγράμματος είχε ο Χάρης Νταγκουνάκης.

2011

Το Πάσχα η εκκλησία διοργάνωσε μουσική εκδήλωση με οργανικό και φωνητικό σύνολο που έπαιξε πασχαλινούς ύμνους και κλασσικά έργα των J.S.Bach, W.A.Mozart, Jeremiah Clarke, G.F.Handel κ.α.

Οργανικό σύνολο:

Βιολί: Γιάννης Αιγυπτιάδης
Βιόλα: Αντώνης Μανιάς
Βιολοντσέλο: Αθανασία Τέλιου
Πιάνο: Βίκη Μανουσαρίδου
Φλάουτο: Δανάη Κιουπούρογλου

Φωνητικό ντουέτο: Φοίβος Μανταγκιώσης, Δανάη Κιουπούρογλου

Τα Χριστούγεννα η εκκλησία μας διοργάνωσε μουσική εκδήλωση με την συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Βιβλικού Συνδέσμου και του μουσικού συγκροτήματος καμπανών «Εποχή Χαλκού». Την διεύθυνση της χορωδίας είχε η Ειρήνη Ιντζιγιάννη και την διεύθυνση του μουσικού συνόλου χάλκινων καμπανών ο Μίλτος Χαραλαμπίδης. Ο Βιβλικός Σύνδεσμος αποτελεί μια υπηρεσία αγάπης, στις δύο ακραίες ηλικίες του ανθρώπινου βίου. Στους ηλικιωμένους και τα παιδιά. Μοιάζουν τόσο πολύ οι δύο αυτές ηλικίες και θέλουν, τι άλλο...λίγη αγάπη! Σήμερα είναι ένα νομικό πρόσωπο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (Σωματείο). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Βιβλικού Συνδέσμου. Η Εποχή Χαλκού, είναι η πρώτη μουσική ομάδα με καμπάνες στην Ελλάδα. Πρόσφατα το συγκρότημα κυκλοφόρησε και το πρώτο του CD, με γνωστές και αγαπητές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τίτλο «ΕΠΟΧΗ ΧΑΛΚΟΥ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ».

2013

To Σωματείο Χριστιανών Καλλιτεχνών διοργάνωσε μία μουσική βραδιά δοξολογίας και λατρείας αφιερωμένη σε ύμνους και κείμενα του αδ.Κώστα Νικολάου την Κυριακή 7 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. στην Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Νίκαιας (Μιαούλη 20 και Πόντου, Κορυδαλλός, πλησίον πλατείας Δαβάκη).

Συμμετείχε οργανικό & φωνητικό σύνολο με τους
Χάρη Κιουλόγλου, Αναστασία Μηλιώρη, Ελίζα Βενιζελέα: βιολί
Αθανάσιο Νασόπουλο: κοντραμπάσο
Τζίνα Μαρκουλή: πιάνο – φωνή
Κική Βαρσάμη: φωνή
Αφηγητής: Ειρήνη Κακαβελάκη

Ήταν μία ευλογημένη βραδιά στην οποπία παρευρέθηκαν αδελφοί από πολλές εκκλησίες και τη γειτονιά της εκκλησίας.

2014

Τη Κυριακή 26/01/2014 είχαμε την χαρά να προσκαλέσουμε την χορωδία της Β΄ Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αθηνών. Η συναυλία περιελάμβανε γνωστούς και αγαπητούς ύμνους. Μάλιστα, ήταν η πρώτη εκδήλωση της χορωδίας εκτός της Β΄Εκκλησίας.

2015

Τη Τετάρτη 08/07/2015 η ΕΕΕ Νίκαιας φιλοξένησε τη συναυλία του Revelation Concert Tour

Συμμετείχαν: «Τhe Messiah Chorale» σε συνεργασία με πληθώρα τραγουδιστών, Πιάνο: Jonathan Story, Soprano: Kara Story, Διεύθυνση: Sharon Wilkins

Η συναυλία περιελάμβανε μουσική, από τη κλασσική στη τζαζ και τη gospel, εμπνευσμένη και βασισμένη από το τελευταίο βιβλίο της αγίας Γραφής, την Αποκάλυψη του Ιωάννη.

le» σε συνεργασία με πληθώρα τραγουδιστών

·Â Â Â Â Â Â  Πιάνο: Jonathan Story

·Â Â Â Â Â Â  Soprano: Kara Story

·Â Â Â Â Â Â  Διεύθυνση: Sharon Wilkins

 

Η συναυλία θα περιλαμβάνει μουσική, από τη κλασσική στη τζαζ και τη gospel, εμπνευσμένη και βασισμένη από το τελευταίο βιβλίο της αγίας Γραφής, την Αποκάλυψη του Ιωάννη.